23.7.13

Alan kääntyä elokuuhun

Jos joku pitää syksystä, niin minä.

Pidän kyllä muistakin, kesästä, keväästä, talvestakin.

Etenkin siitä, kun vuodenajat vaihtuvat. Siitä tunteesta, kun huomaa ensimmäisen kerran ilmassa erilaisen tuoksun ja valossa toisenlaisen sävyn, ja siinä samassa tulee uusi tunne - ei uusi, vaan vanha, mutta jo unohtunut.

Tältäkö se tuntuikin, se yksi niistä neljästä?

Uudet levyt kuunteluun, uudet tavat varustautua säätilaan.
Värit, ruuat, teelaadut, kaikki, olen kausieläjä.

Siksi nautin kai loppukesästä niin paljon. Vaihtelua on luvassa.
Ja myönnetään, vielä on kesä, täysi kesä.

Kohta saan kesäseuraakin tänne kylään, sitä odotan kovasti.

6 kommenttia:

 1. Kausieläjä olen minäkin, tuota teelaatuhommaa mietin juuri yksi päivä, että sellaisia täyteläisiä en osaa oikein juoda kuin talvella. Kesällä pitää olla vähän kepeämpää.

  Meillä on tulossa ihan mahtihellepäivä huomenna. Ajattelin vihdoinkin pitää sen riippumattopäivän, otan sinne kasan lehtiä ja juotavaa mukaan, enkä luovuta lapsista kenellekään paikkaa koko päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, just sama, juon Assamia talvet läpeensä mutta kesällä en lainkaan.

   Toivottavasti sait pitää hyvän hellepäivän :) Ehkä ensi viikonloppuna lisää omaa aikaa!

   Poista
 2. Niin tuttu tunne! Minä pidän myös syksystä. Vaikka kesän päättymiseen ja etenkin iltojen pimenemiseen liittyy ripaus haikeutta, niin samalla kyllä yhtä paljon odotusta ja innostusta: pian syksy kaikkine väreineen ja tuoksuineen on taas täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja silti samalla tuntuu siltä, ettei ihan malttaisi päästää irti kesästäkään.

   Poista
 3. Hymisen tämän tekstin tahdissa, nyökyttelen, samaa mieltä, samaa mieltä, unohtunut tunne, juuri niin. Kausieläjä olen minäkin, taitoskohta on kyllä aina hieman kivulias. Ennen kuin pääsee uuteen kauteen ja sen mahdollisuuksiin kiinni, kaipaa edellisestä jotakin. Nyt kaipaan mansikoita, en ehtinyt rahavajeen vuoksi syödä niitä tarpeeksi, en ihan vielä osaa ajatella että "haa, vadelmia!".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin meni mansikkajutut jotenkin ohi! Käytiin kyllä sitten senkin edestä äsken poimimassa herukoita ja vadelmia :)

   Poista