26.11.13

Miljoona tomaattia



































Ei ihan, mutta melkein. Viikonlopun kokousmuonituksesta jäi yli muutama kilo. 
Tiesin heti, että haluan keittoa, ja paljon.


Niinpä eilen täysin järjettömään aikaan, kymmeneltä illalla, aloitin tomaattirumban. Puolitin, paahdoin, pilkoin, pinosin, purin kieleenkin kaiken keskellä.

Tänään soseutin keiton ja pyöristin sen kermalla.

































Ja tuli hyvää! Paahdetun leivän kanssa.



Suurin piirtein näin se meni:

2 kiloa tomaatteja (mielellään luumu-) puolitetaan pituussuunnassa ja paahdetaan oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa 200 asteessa n. 45 minuuttia

2 sipulia ja 6 valkosipulin kynttä pilkotaan ja kuullotetaan chilimurskan, tuoreen basilikan (muutama kourallinen), timjamin, oliiviöljyn sekä reilun voinokareen kanssa.

Sipulikattilaan lisätään n. litra vettä ja kasvis-/kanaliemikuutio. Tomaatit sekaan. Keitetään 40 minuuttia.

Soseutetaan, lisätään kermaa, parmesaania tai muuta mainiota.

2 kommenttia:

  1. Uulalaa! Paahdetussa tomaatissa keittoaineksena on vaan kyl sitä jotain. :> Herkulta vaikuttaa resepti!

    VastaaPoista
  2. Oli hyvää, mutta luulen että oikeista kausitomaateista tulisi vielä parempi. Sekaan ehkä ensi kerralla kirsikka- tai luumutomaatteja.

    VastaaPoista